KLUBBMÄSTERSKAP 2001 >>

  (skrivet av Manuela Santos och Sanna Wendel)
 

 

 

 

 

 

 

 

Lördagen den 8 september hade Svenska Beauceronklubben klubbmästerskap på Vällingby BK, i Stockholm, som lät oss låna klubbstuga och plan helt gratis. Även VBK:s ordförande Helge Bollström ställde upp som lydnadsdomare utan ersättning. Det kallar vi generöst.....

Lydnadstävlingen startade strax efter 9.30 och hade åtta st tävlande ekipage. Allt flöt på utan några som helst problem och vi hade t.o.m. tid över så de som ville ta tillfället i akt att träna tävlingslydnad med domare och tävlingsledare hade möjligheten att göra det. Innan lunch hade vi även en inofficiell tävlan om snabbaste hund på 100 meter med ca. tio deltagare. Jag (Manuela) stod vid startlinjen och höll i hund och tidtagarur medans ägaren sprang mot Sanna, som stog 100 meter därifrån, och lockade på hunden allt vad man orkade. Sedan togs det tid på hur snabbt hunden sprang 100-meters sträckan. Jag har fortfarande idag (läs måndag) fruktansvärd träningsvärk efter att ha hållt i (i snitt) 350 kg hetsad hund....

Sprintertävlingen vanns av Inga Birath von Sydow med Yassir de l'Amouraudiere.

Vid lunch ställde Vällingby BK återigen upp. De hade ordnat med kök där vi kunde köpa korv, smörgåsar, sockerkaka, äppelpaj m.m.

Efter lunchen hade vi bruksdelen i vårat KM som bestod av uppletande. Rutan hade lagts i en skogdunge bakom lydnadsplanen och sju st föremål hade placerats ut. Tävlingen gick ut på att få in flest föremål på fyra minuter. Yassir de l´Amouraudiere sopade rent hela rutan och tog därmed hem titeln som klubbmästare i bruks då han fick in alla sju föremål på mindre än fyra minuter. Även här hade vi tid över så att de som ville prova på uppletande hade möjlighet att göra det.

Vi hoppas att alla tävlande och åskådare hade en trevlig dag tillsammans för det hade vi och vi var väldigt glada att se hundar från fyra olika kennlar och att vi alla kan umgås och ha trevligt oavsett varifrån vi köpt hund.

Vi vill tacka alla deltagare och åskådare, alla sponsorer; Vällingby BK, Kennel Lillsjövik, Satchmo’s, Helge Bollström och Sanna Wendel, Catrin och Jennie som ställde upp som tävlingsledare och domarsekreterare och vi hoppas verkligen att detta KM i framtiden kan utvecklas till en tradition.

Resultat i AfBR klubbmästerskap:

Lydnad:
1. Inga Birath von Sydow / Satchmo’s Tsalsa 171 p.
2. Manuela Santos / Satchmo’s Chanel 165.5 p.
3. Andreas Lindhe / Sinsline Jean-Claude 165 p.

Bruks:
1. Inga Birath von Sydow / Yassir de l'Amouraudiere, 7 föremål / 4 min
2. Andreas Lindhe / Sinsline Jean-Claude, 3 föremål / 4 min
3. Marie Corino / Satchmo’s Opus, 2 föremål / 4 min