l Svenska Beauceronklubben

Träningsläger på Flämslätt kursgård 29-30 maj 2004Då har vi haft det första träningslägret i Beauceronklubbens regi, det blev på Flämslätt mellan Skara och Skövde. Det blev en sökgrupp och en spårgrupp, allt efter vad det blev tillräckligt med anmälningar i.Sammanlagt var det 12 deltagare och 3 instruktörer, alla med beauceron förutom instruktörerna samt Malin som hade malle (Belgisk vallhund malinois). Som instruktör i spåret hade vi Urban Toftby som har tävlat med Flat Coated Retrievers i spår, rapport och jakt, sysslat med räddnings- och lavinsök och jag tror även att han har tävlat SM. Duktig på att ta folk och är öppen för nya raser. Problemlösare av stora mått och en suverän hund- och människokännare.


Sökhundsinstruktör var Kjell Blomqvist, riesenschnauzerägare som tävlat det mesta, en allmänt mycket duktig hundmänniska som för andra året i rad även skulle vara instruktör för Kindslägrets nybörjargrupp. Kjell har tävlat SM två gånger. Som medhjälpare hade han sin fru Lotta.


Det blev i mitt tycke en mycket givande helg med spår, sök och lydnadsträning. Instruktörera hade mycket matnyttigt att dela md sig av och mitt huvud var fullt av nya smarta tips! Roligt då min kära hund skötte sig trots jätteproblem både före och efter lägret. Inget av vad jag berättat för Urban stämde på lägret, inte ett problem (nästan).


För ordningens skull kan jag meddela att problemen har återkommit och nu står vi utan instruktör....


Det som man kanske bör tänka på till nästa gång är att välja ställe där det finns mer mark. Vi hade lite problem med att få ihop tillräckligt för sökruta och spår. Att det sedan låg ett rådjurskid i första sökrutan gjord det inte lättare, tur att man hörde till spårgruppen!


Tack till alla, både deltagare och instruktörer för att ni gjorde träningshelgen så lyckad och rolig! Det var underbart att träffa så många härliga beauceroner med ägare på samma plats!


Hoppas vi ses till nästa år, planeringen för det lägret har redan börjat!


/Tina Lundgren med Mingding (Satchmo's Ming)