VALLNINGDet finns numera en hel del
beauceroner som vallar
 

Från Svenska Kroppsvallarklubben:

VALLANLAGSTEST (NHAT)
Vallanlagstest syftar till att bedöma om hunden har medfödda vallanlag eller inte. Inga förkunskaper eller träning krävs men det är ingen nackdel att hunden har fått prova på vallning innan anlagstestet. Hunden skall vara minst 12 månader för att göra ett anlagstest.

Hur gör jag om jag vill vallanlagstesta min hund?

Privatpersoner och uppfödare kan anmäla direkt till SvKV utlysta anlagstest. Dessa test är öppna för alla raser enligt gällande raslista. Om inget test finns utlyst skall man vända sig till sin rasklubb som är den som anmäler intresse till SvKV.

Viktigt att veta vid anlagstest: Ha med registreringsbevis samt aktuella vaccinationsintyg. Hundens ID-chip kommer att avläsas i samband med att hunden startar testet.

FCIs regelverk på engelska (inklusive animerade filmer)

Kommande aktiviteter:

FÖRSTA OFFICIELLA HWT

Den 5 och 6 oktober 2019 anordnar Svenska Kroppsvallarklubben det första officiella vallarbetsprovet på Fäboda gård (Mariefred).

Det kommer även finnas möjlighet att göra vallanlagsprov samma helg, samt gå "banvandring" med domaren. Du kan läsa mer här: information om HWT-helgen.

Inbjudan till HWT: FCI-HWT - traditional style, 5-6 oktober.

-----------------------


LÄGER & TRÄNINGSHELGER

Senaste vallningskursen anordnades på Fäboda gård, Mariefred, den 12-13 juli 2014. Fler läger planeras, mer info hittas under Läger och träningshelgerkroppsvallarna.se.